Івано-Франківськ

Премії 250% від посадового окладу: мер Тернополя відповів на протокол, який оприлюднило НАЗК

НАЗК склало протокол на мера Тернополя через конфлікт інтересів та премії до 250% від суми окладу.

6363db63988a5 1200x900 scaled

Міський голова Тернополя Сергій Надал прокоментував протокол, який сьогодні, 7 квітня, оприлюднило в соцмережі Національне агентство з питань запобігання корупції.

“Дякую НАЗК, що нарешті завдяки вашій публікації у Facebook я зміг ознайомитися з протоколом про порушення, в якому ви мене звинувачуєте. Я розумію важливість роботи у публічному просторі, але закликаю НАЗК дотримуватися норм законодавства. Оскільки до моменту вашої публікації в соцмережах протокол не надсилали ні мені, ні на адресу міської ради, а це є порушенням конституційного права та норми законодавства. У мене не було можливості подати свої пояснення, які повинні бути відображені у протоколі, або ж відмовитися від підпису протоколу та вказати мотиви відмови“, – повідомив мер Тернополя.

Сергій Надал каже, про факт складання протоколу він дізнався з публікації на сайті НАЗК, пише Суспільне.

“Інформація НАЗК про 250% премії – неправдива. І матеріальної допомоги на оздоровлення чи на ще щось у 2022 році я не отримував. І загалом така дискусія з НАЗК щодо цих питань повинна відбуватися в іншій площині, що передбачена чинним законодавством. Оскільки публікації НАЗК порушують один із основних принципів – принцип презумпції невинуватості, який закріплений у ст. 62 Конституції України: особа вважається невинуватою у вчиненні правопорушення, доки її вину не буде доведено в законному порядку, тобто у судовому рішенні”, – зазначив Надал.

За його словами, відповідно до законодавства, як і в інших міських радах після проведення місцевих виборів у 2020 році на першому засіданні виконавчого комітету була створена комісія з визначення розміру премії міському голові.

“Саме ця комісія й скеровувала до виконання офіційний документ щодо розміру премії. Щомісячний розмір премії визначається у кожному місяці бюджетного року в межах фонду оплати праці окремою комісією”, – зазначив міський голова.

Також міський голова Тернополя повідомив, що правомірність протоколу встановлюватиме суд.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено