Івано-Франківськ

У Карпатах помітили кота лісового: як його відрізнити від свійського

Цей вид занесений до Червоної книги України.

У Карпатах помітили кота лісового: як його відрізнити від свійського

В Ужанському національному природному парку, що на Закарпатті фотопастка зафіксувала кота лісового. Нерідко його можуть плутати із свійським. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Рідкісного представника родини котових (Felidae) “зловила” фотопастка, встановлена працівниками парку для моніторингу фауни. Зовні він дуже схожий на свійських “Мурчиків”.

“Кота лісового в природі помічають частіше, ніж рись, особливо часто він трапляється на невеликих лісових галявинах і узліссях. Помітною характерною ознакою, яка відрізняє кота дикого від свійського, є великий хвіст з 4 – 6 чорними кільцями і тупим кінцем. Дикі кошенята мають очі небесного забарвлення, яке в дорослих стає сірим”, — йдеться в повідомленні.

Для збереження цих рідкісних тварин важливі старі дерева з дуплом. Саме в них кішки люблять влаштовувати кубла для народження і вигодовування потомства. У лютому – березні коти паруються, тому обходять і мітять великі території для пошуків пари.

У Карпатах помітили кота лісового: як його відрізнити від свійського

Як виявилось, саме свійські коти становлять небезпеку для існування кота лісового, але не пряму, фізичну, а як виду, які сприяють гібридизації потомства шляхом схрещування в природних умовах. Окрім того, домашній котик, якого з “легкої” руки жорстоких господарів викинули в ліс, стає здичавілим і передає справжнім диким котам не тільки свої гени, а й хвороби, які для них можуть стати смертельними.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено