Івано-Франківськ

Розміром з горобця: у Карпатах почали гніздитися червонокнижні пташки тинівки (ФОТО)

Вони попри зимову погоду шукають тріщини в кам’яній вежі обсерваторії, щоб вивести потомство.

Розміром з горобця: у Карпатах почали гніздитися червонокнижні пташки тинівки (ФОТО)

У Карпатах, на горі Піп Іван почали гніздитись альпійські тинівки. Популяція цього виду в Українських Карпатах – 190 пар, з них 60% гніздиться в Чорногорі. Вид занесено до Червоної книги України.

Про це у Фейсбук повідомив начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак, пише ПІК.

“Вперше цього року на Попіван завітала тинівка альпійська. Хоча тут ще панує зима, пташина активно шукає тріщини в камяній вежі обсерваторії, щоб як і кожного року вивести потомство”, – написав він.

До слова, тинівка альпійська (лат. Prunella collaris) відноситься до родини Тинівкові (Prunellidae) із ряду Горобцеподібних (Passeriformes). Цей співочий птах дуже схожий хатнього горобця (Passer domesticus), але перевищує його своїми розмірами.

Він також більший за лісову тинівку (Prunella modularis) і має в порівнянні з нею більш яскраве оперення. Його спів нагадує трелі польового жайворонка (Alauda arvensis). У самців і самок приблизно однакові співочі таланти. Свої арії вони виконують як на поверхні ґрунту, так і під час польоту.

Пернаті живуть сімейними групами з декількох самців і самок, тому вокальні здібності необхідні їм для залучення уваги осіб протилежної статі незалежно від своєї статевої приналежності.

336801561 1501345120354128 2610467021527295469 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено