Івано-Франківськ

Стало відомо, як зменшити ризики для здоров’я під час сидячої роботи

Зараз багато людей в Україні мають сидячу роботу. 

Стало відомо, як зменшити ризики для здоров'я під час сидячої роботи

Щоб вберегти своє здоров’я, треба підтримувати активний спосіб життя навіть під час сидячої роботи. Про це пише ПІК з посиланням на Факти.

Якщо вести неактивний спосіб життя і при цьому мати сидячу роботу, можуть виникати різні проблеми зі здоров’ям, зокрема, зниження метаболізму, збільшення ризику розвитку ожиріння, діабету та хвороб серця тощо.

Як підтримувати активність під час сидячої роботи

  • Треба робити перерви на розтяжку та рухатися. Якщо ти сидиш понад 30 хвилин, візьми перерву на 5-10 хвилин та розтягнися, прогни спину, розігрій м’язи. Можна прогулятися — підійти до вікна та кілька разів присісти, зробити випади. Така активність може зменшити біль у спині, розслабити м’язи, збільшити рівень енергії та зосередженості.
  • Хорошою ідеєю стане використання столів зі змінною висотою. Це дозволить працювати як сидячи, так і стоячи. Час сидіння зменшиться, а активності — збільшиться.
  • Якщо є можливість, використовуй тренажерні велосипеди або бігові доріжки для роботи. Це дозволить займатися фізичною активністю під час роботи та покращити здоров’я.

Також найефективнішим способом є поєднання руху та зміни положення тіла під час сидячої роботи.

Не варто забувати про правильне харчування — збалансований раціон з нормальною кількістю овочів та фруктів, білків та складних вуглеводів. Крім цього, треба слідкувати за рівнем води, адже зниження гідратації впливає на роботу мозку та викликає втому. Краще вживати звичайну воду, уникати газованих напоїв.

Регулярна активність, правильне харчування та дотримання водного балансу допоможуть зменшити ризики для здоров’я під час сидячої роботи.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено