Івано-Франківськ

Дві українки потрапили до 100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Українок включили до переліку у категорії «Лідери».

127777764 photo 2022 11 25 11 48 57

Перша леді України Олена Зеленська та правозахисниця і нобелівська лавреатка Олександра Матвійчук потрапили до сотні найвпливовіших людей світу у 2023 році за версією американського журналу Time, пише “Громадське“.

Перша леді США Джилл Байден у своїм дописі журналу Time розповіла, що хоча Зеленська не планувала стати борчинею за народ України, але зрештою сміливо відгукнулася на таку потребу.

Перша леді США зазначає, що Зеленська залишається в Україні навіть попри те, що могла покинути її.

«Вона залишається, тому що свобода і демократія заслуговують на захисників. Вона залишається, щоб показати світові, що серце і надія можуть змусити навіть найбільшого тирана здатися маленьким. Вона залишається заради своїх дітей — заради їхнього майбутнього та майбутнього всіх українців», — резюмує Байден.

Правозахисницю, керівницю «Центру громадянських свобод» та членкиню правління hromadske Олександру Матвійчук теж включили до категорії «Лідери». Колонку про неї на сайті Time написала Гілларі Клінтон — колишня перша леді та кандидатка у президенти США.

Американка зазначає, що Матвійчук присвятила своє життя захисту демократії, а її правозахисна організація «Центр громадянських свобод» прагне зробити Україну більш демократичною та документує російські воєнні злочини. У 2022 році ця організація отримала Нобелівську премію миру — це була перша така нагорода громадянинові чи організації з України.

«Насильство проти цивільних є злочином проти суспільства, демократії та людства. Проте надто часто це відбувається безкарно, особливо щодо жінок та дівчаток. Тому робота, яку робить Олександра та її організація, така актуальна і важлива. Документуючи звірства росії, щоб злочинці могли постати перед судом, вона доводить, що жінки не просто жертви війни; вони можуть бути провідниками миру та справедливості», — наголошує Клінтон.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено