Івано-Франківськ

У Генштабі розповіли, коли росія може відновити масовані ракетні атаки по Україні

Росія від лютого 2022 року витратила по Україні 8000 ракет.

170284 1 large scaled

росія вже восени може повернутися до тактики масованих ракетних ударів по Україні.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу, пише ТСН.

“За наявними даними, в червні цього року росія планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни”, – сказав Громов.

Також, за його словами, росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіуса дії. Зокрема, від лютого 2022 року – це становить щонайменше 8000 ракет, переважно класу “земля-земля”.

“На теперішньому рівні виробництва росія не зможе відновити свій резерв у середньостроковій перспективі, що потенційно може поставити під загрозу здатність москви захищати свої стратегічні інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО”, – зауважив він.

У Командуванні об’єднаних сил ЗСУ прокоментували загрозу ракетних атак ворога на Великдень. Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що ймовірність ракетних ударів на свято існує. ППО України готується до ймовірного відбиття атаки. Водночас, у командуванні закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено