Івано-Франківськ

Планують охопити 200 км: Фінляндія вже розпочала будівництво паркану на кордоні з росією

Будівництво коштуватиме приблизно 380 мільйонів євро.
92

фото ілюстративне

Фінляндія вже будує першу ділянку паркану на своєму кордоні з росією. Це повʼязано з побоюваннями помсти зі сходу після вступу країни до НАТО — насамперед на випадок, якщо росія заповнить кордон мігрантами, передає “Громадське“.

Досі фінсько-російський кордон був простою лінією у величезних лісах, що охоплюють територію, позначену лише низьким дротяним парканом, призначеним для зупинки худоби та інших домашніх тварин, але не людей.

“Новий паркан буде зроблений із колючого дроту та матиме три метри заввишки. Планується, що до кінця 2026 року фінська огорожа, виготовлена ​​зі сталевої сітки, охопить приблизно 200 кілометрів (із 1300) найбільш критичних ділянок кордону”, – йдеться у повідомленні Reuters.

Керівник проєкту Ісмо Куркі сказав 15 квітня, що, хоча огорожа не має на меті зупинити будь-які спроби вторгнення з боку рф, вона матиме обладнання для спостереження.

Фінляндія хоче захиститися від повторення подій у Польщі взимку 2021 року, коли з сусідньої Білорусі доправляли мігрантів із Близького Сходу, надаючи їм візи та штовхаючи їх через кордон.

Минулого року Фінляндія виявила на кордоні лише 30 спроб нелегального перетину кордону, тоді як російські прикордонники припинили приблизно 800 спроб потрапити на територію Фінляндії, повідомила фінська прикордонна служба.

Зазначимо, що Польща та країни Балтії вже почали зводити паркани на своїх кордонах із росією та Білоруссю після вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено