Івано-Франківськ

419 доба війни: в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка

Розпочалась чотириста дев’ятнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На чотирьох напрямках ЗСУ зупинили 24 ворожі штурми - Генштаб

Протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 41 авіаційний удар,  здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

Про це вранці, 18 квітня повідомляє Генштаб ЗСУ, пише ПІК.

“Противник зазнає чималих втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, відбито понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка”, – йдеться у поідомленні.

Головне зі зведення:

  • На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки.
  • На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше Спірного, успіху не мав.
  • На Бахмутському напрямку не припиняються бої за місто Бахмут. В районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії.
  • На Авдіївському напрямку невдалі ворожі спроби наступу зафіксовано в районах Новокалинового, Сєверного та Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку відбито численні ворожі атаки в районі Мар’їнки.
  • На Шахтарському напрямку поточної доби ворог наступальних дій не проводив.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести  оборонні дії. Протягом доби здійснив понад 40 обстрілів населених пунктів.
  • Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки. Також збито ворожий розвідувальний БпЛА типу “Мерлін”.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено