Івано-Франківськ

Так як у Чорткові: у Підгайцях не дозволили підняти тарифи за воду

Плановували підняти ціну з 26,63 грн до 34,91 грн за кубічний метр води.

Так як у Чорткові: у Підгайцях не дозволили підняти тарифи за воду

У Підгайцях влада з невідомих причин вирішила повторити ситуацію з підвищенням тарифів на воду, як у Чорткові. Про це пише ПІК з посиланням на Тернополяни.

“Попри спротив міського голови Ігоря Мерени та секретаря ради Галини Пшеничняк, депутати доручили виконкому міськради у найкоротші терміни розглянути питання тарифів, що дозволило уникнути заборгованості на підприємстві.  Відтак, 31 березня виконком Підгаєцької міської ради скорегував тариф і тепер він становить 24,38 грн за кубічний метр води”, – йдеться у повідомленні.

Це на 2,25 гривні менше ніж було у Чорткові до зміни тарифу та на 10,53 грн від тарифу, що буде діяти у Чорткові з 1 травня. Та мер м. Підгайці  знову був проти, адже вважає, що люди мають платити більше, хоч реальної потреби в цьому немає.

Зазначається, що причина зростання тарифів у Чорткові викликана стрімким ростом заборгованості за електроенергію (понад 5 мільйонів гривень) комунального підприємства Чортківської міської ради. Тож тепер помилки влади будуть сплачувати жителі зі своїх кишень.

«На підприємство «Підгайці-Водоканал» сьогодні чиниться адміністративний тиск. Для чого комунальне підприємство старалися загнати в борги, що призвело б до банкрутства, а сьогодні іншими методами стараються зупинити роботу – невідомо!», – додають у виданні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено