Івано-Франківськ

Росіяни поширили у своїх пропагандистських пабліках мера Івано-Франківська (ФОТО)

Пропагандисти процитували пресслужбу УПЦ Московського патріархату.

Росіяни поширили у своїх пропагандистських пабліках мера Івано-Франківська (ФОТО)

Зокрема, росіяни поширили інформацію про мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, коли йому Очільник ПЦУ Епіфаній Думенко вручив “Медаль за жертовність та любов до України” у вже звільненому храмі на вулиці Довженка, 18 квітня,  пише ПІК.

“Мер Франківська отримав медаль від очільника ПЦУ в соборі УПЦ, в якому сльозогінним газом травили православних українців. Чиновник, який одразу після захоплення кафедрального собору УПЦ із застосуванням сльозогінного газу, виклав відео «молитви кліриків ПЦУ» й назвав «історичним моментом» рейдерське захоплення святині”,йдеться у повідомленні УПЦ МП у Фейсбуці.

За інформацією пресслужби УПЦ МП, медаль вручили Марцінківу «ієрархи ПЦУ» у кафедральному соборі УПЦ, який брутальним способом був відібраний у віруючих. 

1 23 scaled 3 11 scaled 22 scaled

У московській церкві додали, що 28 березня молодики у балаклавах викурювали газом священників і вірян з храму Різдва Христового, застосовували фізичну силу стосовно них, а секретаря Франківської єпархії отця Василія Романюка після атаки сльозогінним газом медики госпіталізували непритомним. Кадри штурму святині облетіли увесь світ та викликали негативну реакцію православної та міжнародної спільноти…

Зауважимо, що попри заборону УПЦ МП на території України, її представники продовжують активно вести соцмережі й поширювати інформацію, як у них нібито “відбирають” церкви.

До слова, 28 березня на Прикарпатті звільнили останній храм УПЦ МП й передали його в управління Правослаславної церкви України. У вівторок, 18 квітня у гарнізонному храмі на вулиці Довженка, у Івано-Франківську відбулося Богослужіння, в час якого очільник ПЦУ Епіфаній Думенко нагородив «Медаллю за жертовність та любов до України» мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

“У третій день Великодніх свят мав нагоду помолитися в гарнізонному храмі Різдва Христового ПЦУ. Радіємо, що в наших святинях більше немає московського. Приємною несподіванкою для мене стала Медаль за жертовність та любов до України. Дякую!”,написав міський голова у соцмережі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено