Івано-Франківськ

Справа “Паші Мерседеса”: митрополита УПЦ МП залишили під домашнім арештом

Скандального митрополита Павла Лебедя зобов'язали виконувати обов'язки: не залишати місце проживання у селі Вороньків на Київщині.

284348 pope pavlo gettyimages new 960x380 0 scaled

Київський апеляційний суд залишив під домашнім арештом колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя), пише ПІК.

Відповідне рішення суд ухвалив за результатами розгляду скарги митрополита УПЦ МП Павла на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобово домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний браслет, повідомляє Укрінформ.

“Апеляційну скаргу Лебедя Павла Дмитровича задовольнити частково. Ухвалу Шевченківського райсуду міста Києва про застосування запобіжного заходу… скасувати. Постановити нову ухвалу, яким клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо Лебедя Павла Дмитровича задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у межах строку досудового розслідування до 30 травня 2023 року“, – оголосила головуюча колегії суддів Тетяна Росік.

Коментуючи останній пункт, митрополит Павло заявив, що в його будинку у Воронькові немає електропостачання, щоб зарядити електронний засіб контролю.

“Я живу у Воронькові. От мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв’язок взагалі можна і не говорити”, – сказав він.

Після оголошення рішення екснамісник Києво-Печерської лаври роздав суддям і прокурорам, як він зазначив, оздоблені ним власноруч великодні декоративні яйця.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено