Івано-Франківськ

11 місяців вважався зниклим безвісти: захищаючи Україну, загинув воїн Олег Бережний

Днями матір захисника - Марія Удович, отримала результат ДНК, який підтвердив що її син загинув на війні.

 

343464159 1655311721585239 6783441258255707114 n scaled

У селі Виспа, що на Рогатинщині, поховають військовослужбовця Олега Бережного. Майже рік боєць вважався безвісти зниклим, розповідає ПІК.

У середині травня 2022 року захисник зник зі зв’язку на Чернігівщині, коли ворог завдав ракетних ударів по селищі Десна, залишивши десятки загиблих та поранених. 11 довгих місяців воїна розшукували рідні та близькі, тривали постійні ДНК-еспертизи.

“Після важких місяців очікувань незадовго до річниці трагедії  у Десні Герой  янголом повернеться у  другу малу батьківщину.  Нарешті він востаннє зустрінеться з рідними та  спочине у мирі в бабусиному селі Виспа Рогатинської громади“, – написали на сторінці Рогатинської міської територіальної громади.

Довідково:

Олег Володимирович Бережний народився 8 червня 1986 р.н.  у  м.Енергодарі Запорізької області. Тут навчався у місцевій школі, у 2005 році був призваний на строкову службу та здобув професію зварника. Згодом проживав  у м.Запоріжжі, працював за фахом на  заводі, розпочав свою історію сімейного життя (у 2009 році). У подружжя народилося двоє синів – Кирило та Данило.

“З особливим трепетом Олег Бережний згадував й своє дитинство, особливо літо. Хату бабусі Катерини у с.Виспа, куди з сестрою часто приїжджали на канікули. Тут залишилось стільки цікавих спогадів та історій про маленького та щирого Олега, які  мама Марія Василівна Удович (з роду Бурбуляк) збереже у своїй пам’яті  як найсвітліші моменти життя”, – йдеться у повідомленні.

Молоде сімейство Бережних теж відчуло на собі біль, який принесло із собою повномасштабне вторгнення.

“З перших днів, а зокрема 20 квітня 2022, солдат Олег Бережний був призваний Центральним ОРТЦК та СП м.Запоріжжя до лав ЗСУ. Виконував обов’язки  старшого кухаря взводу забезпечення гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону військової частини А 7014. Його дружина та діти  переїхали у безпечніше місце, в Німеччину“, – наголосили у міськраді.

А 17 травня 2022 року захисника не стало унаслідок ракетного удару з боку РФ. 

Нагадаємо, відійшов у вічність старший сержант Владислав Юзюк.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено