Івано-Франківськ

Шахраї ошукали чотирьох мешканців Прикарпаття

Люди самотужки відправляють кошти аферистам або за лічені хвилини втрачають заощадження за рахунків.

20220615135025 1324

Шахраї ошукали чотирьох мешканців Прикарпаття, поліція розпочала кримінальні провадження, пише ПІК

До правоохоронців звернувся 34 – річний мешканець Івано-Франківська.

“Чоловік розповів, що виклав оголошення про продаж товару на відому інтернет-платформу OLX. Невдовзі заявнику написала невідома особа, яка начебто хотіла придбати товар, та надіслала посилання на доставляння. Заявник вніс у посиланні свої персональні та банківські дані. У результаті в нього списали більше ніж 31 тисячу гривень”, – йдеться у повідомленні. 

Від онлайн-аферистів потерпів і 39-річний мешканець Нижньовербізької ТГ, який знайшов у інтернеті оголошення про продаж мотоблока і завчасно скинув передплату – 6500 гривень. Отримавши кошти шахрай перестав виходити на зв’язок.

У схожий спосіб ошукали й 18 річного івано-франківця, який скинув завдаток за квартиру. Щойно переслав 10 тисяч гривень авансу, як оголошення про оренду помешкання з мережі зникло.

“Постраждала від шахраїв і 30-річна мешканка с. Пасічна. Щоби виготовити електронний підпис, вона зайшла в телеграм – канал одного із банків. Невдовзі до неї зателефонувала невідома особа та повідомила, що потрібно ввести паролі до банківських рахунків. Жінка виконала всі вказівки невідомого шахрая і за лічені хвилини з її картки були перераховані заощадження – 15 тисяч гривень”, – інформує поліція.

Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція рекомендує:

  • купувати та продавати товари лише на перевірених сайтах;
  • не переходити за сумнівними посиланнями, надісланими сторонніми особами;
  • уважно перевіряти URL-адресу, адже один зайвий символ на адресній панелі може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено