Івано-Франківськ

Наскільки популярні травневі свята для українців після 24 лютого (ОПИТУВАННЯ)

Перше травня – найменш улюблене свято серед українців.

Загалом українці ставляться до свят з любов’ю та повагою. Щоправда, це не стосується травневих свят

Загалом українці ставляться до свят з любов’ю та повагою. Щоправда, це не стосується травневих свят – після початку повномасштабної війни прихильність до них ще більше впала. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“З 2010 по 2021 рік 1 травня було одним із найменш популярних свят – лише 12% українців у 2010-му і в 2021 роках вважали його найбільш важливим чи улюбленим. Менш популярним був тільки День конституції. У 2023 році кількість прихильників до так званого Дня праці впала до 5%. Сьогодні це найменш улюблене свято серед українців”, – йдеться у повідомленні.

У 2010 році більшість населення Україні – понад 58% – вважали День перемоги одним із найбільш важливих свят. За популярністю 9 травня поступалося лише Новому року, Різдву та Великодню.

Щоправда, після початку війни в Україні у 2014 році його популярність почала падати. Також далося взнаки те, що Росія перетворила 9 травня на мілітаристське агресивне свято. Зокрема, у 2021 році лише 30% українців вважали 9 травня найбільш важливим святом. А у 2023 залишилося тільки 13% прихильників Дня перемоги. Це навіть менше, ніж у Дня праці.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено