Івано-Франківськ

Митрополит Епіфаній розповів, чи можливе об’єднання ПЦУ із УПЦ МП

Епіфаній констатував, що колаборанти-україноненависники ПЦУ не потрібні.

Митрополит Епіфаній розповів, чи можливе об'єднання ПЦУ із УПЦ МП

Митрополит Православної церкви України сказав, чи може в перспективі його церква об’єднатися з УПЦ Московського патріархату. Уже ні в кого немає сумнівів у тому, що московські попи нібито “Української православної церкви” є насправді агентами ФСБ в рясах.

Вочевидь, саме тому Епіфаній назвав їх колаборантами в одному з нещодавніх інтерв’ю. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

За словами очільника ПЦУ, його церква відкрита для тих, хто хоче служити Богу та українському народові. Однак, очевидно, колаборанти не належать до цієї категорії.

“Немає сенсу говорити про ймовірне об’єднання з тими, хто цьому відверто противиться, бо має абсолютно відмінні цінності та пріоритети. Нам не потрібні у своїх лавах колаборанти, які ненавидять усе українське, чи ті, кому навіть жахіття, спричинені повномасштабним російським нападом, не відкрили очей і не стали поштовхом для переоцінки перебування у складі Московського патріархату”, – сказав глава ПЦУ Епіфаній.

Окрім того, митрополит зазначив, що Україна – це не тоталітарна Росія, “де може бути реалізоване все, що заманеться вождю, незалежно від думки чи позиції тих, кого це безпосередньо стосується”. Себто з його слів очевидно, що об’єднання ПЦУ та УПЦ МП дуже малоймовірне.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено