Івано-Франківськ

З’явилася петиція про присвоєння посмертно звання “Герой України” прикарпатцю Олегу Койляку

Петиція набрала вже майже 6 тисяч підписів.

111 4 scaled 1

На сайті Президента України з’явилася петиція про присвоєння посмертно почесного звання “Герой України”  військовому з Прикарпаття Олегу Койляку (позивний “Берет”). Ініціатором виступила Оксана Рубаняк – кулеметниця 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

“Відважний воїн, сміливий, досвідчений, хто першим заходив і останнім виходив із завдання. Олег був душею підрозділу, захищаючи своїх товаришів та зберігаючи контроль над ситуацією на полі бою, він демонстрував справжню мужність та відданість своїй країні”, – йдеться у тексті петиції. 

Bez imeni 2 scaled

Окрім цього, на сайті є ще одна схожа петиція.

Bez imeni 1 scaled e1683174570493

Головний сержант кулеметного взводу 72 ОМБр імені Чорних Запорожців Олег Койляк героїчно загинув під Вугледаром, що на Донеччині. Страшна звістка надійшла 17 квітня 2023 року.

Прикарпатець служив в ЗСУ з 2011 по 2020 рік, а згодом працював таксистом, різноробом. Але з початком повномасштабної війни пішов на захист Батьківщини. Воював у кулеметному взводі 72-ї ОМБ ім. Чорних Запорожців.

На момент загибелі Олегу було 30 років, у нього залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Попрощалися з воїном 22 квітня у Храмі Володимира та Ольги, що на вулиці Вовчинецькій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено