Івано-Франківськ

Зеленський відвідає Нідерланди та планує виступити в Гаазі

Президент Володимир Зеленський після Фінляндії збирається відвідати Нідерланди.

ff0890e895af0d72126a60d865bffdc9

Це буде перший візит Зеленського до Нідерландів як глави Української держави, повідомляє нідерландський суспільний мовник NOS із посиланням на інформаційне агентство ANP і телепрограму Nieuwsuur.

Nieuwsuur зазначає, що Зеленський планує виступити в Гаазі з промовою під назвою «Немає миру без справедливості».

 “Найімовірніше президент України прибуде до Нідерландів літаком. Рухи нідерландської урядової авіації свідчать про візит представника високого рангу з України, зазначають журналісти“, – додає мовник.

Однак поки що немає жодних ознак того, що Зеленський виступатиме на Дні пам’яті в Амстердамі. Речник міського глави заявив, що йому про це нічого невідомо, пише “Громадське“.

У ефірі Nieuwsuur нідерландський експерт зі Східної Європи Боб Дін припустив, що Зеленський, імовірно, закликатиме до більшої військової підтримки.

Україна просить від своїх союзників більше боєприпасів, а особливо далекобійної зброї та винищувачів. У січні прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що постачання винищувачів «не є табу».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 3 травня відвідав Фінляндію з неанонсованим офіційним візитом.

Він провів переговори з президентом країни Саулі Нійністе стосовно української оборони та підтримки України з боку Гельсінкі. Востаннє Зеленський та Нійністе зустрічались у січні 2023 року, коли останній приїжджав до України.

Також Зеленський зустрівся зі спікером фінського парламенту Петтері Орпо, прем’єр-міністеркою Санною Марін і міністром закордонних справ Пеккою Гаавісто.

У другій половині дня президент України взяв участь у саміті між країнами Північної Європи та Україною.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено