Івано-Франківськ

Бізнесмен зі Львова в обхід санкцій постачав до росії «Роллс-Ройси» та «Майбахи»

Львівський підприємець раніше проживав у росії і має там власний бізнес.

7086d3d40f890f7a7dc47f7aaf6a2dc5 scaled

Львів’янин налагодив масштабну схему нелегального експорту до рф підсанкційних автомобілів преміум-класу.

Про це інформує СБУ в Львівській області, пише ПІК.

“Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з ринку рф. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії в обхід міжнародних торговельних обмежень“, – йдеться у повідомленні.

Серед замовників підсанкційної продукції були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today.

З серпня 2022 до березня 2023 року львівський бізнесмен  переправив російським «замовникам» 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро.

Для цього він купував автомобілі в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до білорусі, а звідти – до росії.

IMG 7538 scaled

Крім того, львів’янин подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн.

Під час обшуків у львів’янина знайшли  35 печаток підприємств, у тому числі офшорних компаній, задіяних у «схемі», документацію та техніку із доказами злочину.

За поданням СБУ накладено арешт на майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн.

“До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів”, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів організатору злочинної схеми повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено