Івано-Франківськ

Стало відомо, чим небезпечне ракетне паливо та яку шкоду воно несе для здоров’я

У збірці наукових праць українські дослідники зазначають, що одним із найбезпечніших компонентів, які знаходяться у ракетному паливі, є гептил.

Стало відомо, чим небезпечне ракетне паливо та яку шкоду воно несе для здоров'я

Ракетне паливо: небезпека та компоненти. Гептил – це є речовиною першого класу небезпеки, має канцерогенну, ембріотоксичну, гонадотоксичну, політропну дію, алергічний ефект, викликає отруєння за будь-яких шляхів потрапляння в організм. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

У дослідницькій роботі науковці прийшли висновку, що гептил справляє на організм людини загальнотоксичну, шкірно-подразнюючу і канцерогенну дію. Він може надходити до організму інгаляційним шляхом, через шкіру і через шлунково-кишковий тракт.

“В організмі ракетне паливо розподіляється досить рівномірно, вражаючи печінку, центральну нервову, серцево-судинну і кровотворні системи та належить до потенційних канцерогенів”, – йдеться у повідомленні.

На повітрі, у воді й в ґрунті гептил легко окислюється, утворюючи при цьому більш небезпечні сполуки. До них відноситься нітрозодиметиламін — це рідина жовтого кольору, частково розчинна у воді та в багатьох органічних розчинниках.

“За словами дослідниць, він у 10 разів більш токсичний ніж гептил, небезпечний для людини за будь-якого надходження в організм, порушує діяльність багатьох органів і систем”, – йдеться у дослідженні.

Легкий ступінь отруєння в уражених осіб проявляється вже через кілька годин (або діб) після перебування в атмосфері НДМГ (гептилу). Виникають нудота, блювання, біль у животі, озноб, головні болі. З’являються безсоння, втрачається апетит, в окремих випадках відзначається збільшення печінки, у деяких постраждалих виникає пронос.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено