Івано-Франківськ

Британія поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow: які вони можуть допомогти ЗСУ

Що відомо про ракети Storm Shadow і як вони можуть посилити ЗСУ.

photo 2023 05 11 17 25 33 scaled

Україна отримала від Великобританії далекобійну зброю для майбутнього контрнаступу. Йдеться про авіаційні ракети Storm Shadow, які здатні вражати цілі на відстані до 290 кілометрів.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес назвав надання Україні далекобійних ракет Storm Shadow виваженою та пропорційною відповіддю на ескалацію з боку РФ,

Він висловив переконання, що ракети дозволять Україні виштовхнути російські сили, які базуються на території України.

“Україна має право захищатися. Використання Storm Shadow дозволить Україні відштовхнути російські сили, які розташовані на українській суверенній території”, – заявив у своєму виступі в британському парламенті в четвер, 11 травня.

photo 2023 05 11 16 20 51 scaled

У Кремлі пригрозили “адекватною відповіддю” на рішення Британії надати Україні ракети Storm Shadow.

“Росія вкрай негативно ставиться до поставок Британією Києву крилатих ракет великої дальності Storm Shadow, потрібна адекватна відповідь”, – заявив речник Путіна Пєсков.

photo 2023 05 11 15 26 16

Зазначимо, дальність ураження до 290 кілометрів дозволить працювати по цілям на всій окупованій території, аж до Кримського мосту. Для наочності радник Комісії США з безпеки в Європі Пол Массаро у своєму Twitter показав, куди ці ракети можуть дістати.

CNN із посиланням на високопоставленого військового представника США пише, що Storm Shadow “змінюють правила гри з точки зору дальності” і дають Україні ті можливості, про які вона просила з початку повномасштабної війни. Оскільки в даний час отримані зразки озброєння здатні вражати цілі на відстані близько 80 кілометрів.

Видання наголошує, що передача ракет відбувається у той час, коли українські сили готуються до контрнаступу. І це не вперше, коли Великобританія випереджає США у постачанні певних видів озброєнь. До цього вона першою оголошувала про відправку танків західного зразка – Challenger 2.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено