Івано-Франківськ

В ЦМКЛ вперше провели мультиорганний забір органів: пересадку нирки провели на місці (ФОТО)

Після офіційної згоди родичів відбулось посмертне вилучення органів померлої особи (донора) з подальшою трансплантацією нирки для пацієнта (реципієнта). 

345596901 626765865980687 2408778852904247379 n scaled

Посмертне донорство – це порятунок життя інших, наголошують лікарі. І кажуть, що вилучення повинно бути мультиорганним, адже кожний орган – це надія на повноцінне і здорове життя для хворих, які потребують пересадки.

Про це інформує КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”, пише ПІК.

«Ми невимовно вдячні родичам  донора за свідомість і розуміння важливості їхнього рішення», – говорить завідувач міського центру нефрології, діалізу та трансплантації, лікар трансплантолог ЦМКЛ Богдан Вівчаренко.

Перед операцією лікарі і медсестри вишикувалися у «коридор пошани», щоб з повагою подякувати донору та його сім‘ї.

Після забору органів (серця, нирок та печінки) від посмертного донора в ЦМКЛ здійснили трансплантацію нирки на місці. Інші органи були направлені для людей, яким першочергово вони потрібні для трансплантації.

Зараз стан пацієнтки, якій зробили пересадку нирки в ЦМКЛ, стабільний. За подальшим її лікуванням та станом здоров’я стежать лікарі.

В лікарні також планували здійснити трансплантацію серця. До забору органів залучались фахівці  з Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.О. Шалімова НАМН України, а також колеги з лікарні «Феофанія» та Лікарні святого Пантелеймона.Втім,  серце посмертного донора виявилось непридатним для пересадки. Медики відзначають, що проведені трансплантації – це направду велика подія, яка дає старт для майбутньої співпраці”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ЦМКЛ здійснювали успішні трансплантації від родинних донорів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено