Івано-Франківськ

За три дні контрнаступальних дій ЗСУ на Бахмутському напрямку звільнили 17,3 км²

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський підтвердив інформацію про просування на деяких ділянках фронту.

photo 2023 05 12 22 28 41 scaled

ЗСУ на Бахмутському напрямку ще більше просунулися у глибину ворога. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, пише ПІК.

“За сьогодні (13.05, – ред.) на деяких ділянках вдалося нашим підрозділам пройти на глибину до 300 метрів. Найголовніше у результаті цієї оборонної операції – це постійно наноситься удар по ворогу, знищується його жива сила і техніка“, – сказав Череватий.

Загалом, за три дні контрнаступальних дій ЗСУ на Бахмутському напрямку звільнили 17,3 км².

photo 2023 05 12 20 47 38 scaled

Гарні новини від Сирського 

Водночас, 13 травня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський офіційно повідомив про просування на деяких ділянках фронту:

«Оборонна операція на Бахмутському напрямку триває».

photo 2023 05 13 13 19 12 scaled

Що каже Міноборони Британії

Як повідомили, у розвідувальному огляді Міноборони Британії 13 травня, українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у південній частині Бахмута, а російські війська відступили.

“Протягом останніх чотирьох днів підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади (72 ОМСБр) Росії, ймовірно, безладно відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутської операції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця територія має певне тактичне значення, оскільки це був російський плацдарм на західному боці каналу Донецьк-Донбас, який позначає лінію фронту в деяких частинах сектора.

72 ОМСБр входить до складу 3-го армійського корпусу Росії – формування, створеного восени 2023 року, яке переслідують звинувачення у низькому моральному дусі та обмеженій боєздатності.

“Його розгортання в такому складному і оперативно важливому секторі підкреслює гостру нестачу надійних бойових підрозділів у Росії”, – зазначається в огляді.

photo 2023 05 13 16 26 52

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено