Івано-Франківськ

Повертаємося з новими оборонними пакетами – Зеленський про закордонні візити

Результати: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей.

2befea5 zelensky zvernennya poizd op

Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки, підсумував свої закордонні візити до Німеччини, Великої Британії, Італії та Франції президент України Володимир Зеленський ввечері 15 травня.

Головні результати за ці дні – нова зброя для України, шана до українців, а перемогу України вдалося зробити ближчою.

“Дякую Італії за допомогу в захисті життя наших людей – від захисту неба до підготовки повноцінної відбудови України після бойових дій. Дякую Німеччині за найбільший оборонний пакет – 2 мільярди 700 мільйонів євро. Системи ППО «Айріс» різних модифікацій, ракети до них – багато, гармати, снаряди, бронетехніка…”, – зазначив Зеленський.

Окрім того, Німеччина підтримає Україну довгостроково – є для цього 11 мільярдів євро, суто на оборону. Плюс Німеччина бере участь у Європейському фонді миру, який посилює наш захист.

“Дякую Франції за нові можливості для наших воїнів у протидії російському терору, і зараз іще не час говорити про деталі. Дякую за додаткову техніку, за додаткову бронетехніку. За допомогу в консолідації партнерів”, – каже глава держави.

Зеленський додав, що створять коаліцію для тренування пілотів на сучасних західних літаках.

“Британія – так, Польща – так, і я впевнений: підключиться Франція, інші партнери. Ми продовжуємо працювати й над коаліцією винищувачів, рухаємось активно. Звичайно, дякую Британії за long-range можливості для наших воїнів, за далекобійність”, – сказав президент.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено