Івано-Франківськ

Розсилають листи: на Тернопільщині шахраї від імені голови ОВА “збирають” гроші на ЗСУ

Проте такі листи фейкові і жодних прохань ніхто нікому не надсилає.

Розсилають листи: на Тернопільщині шахраї від імені голови ОВА "збирають" гроші на ЗСУ

На Тернопільщині листи від імені керівника обласної військової адміністрації, а також від очільників Нацполіції, Служби безпеки, прокуратури й інших державних структур почали надходити на адреси підприємців краю.

У них, начебто керівники просять перерахувати частину коштів на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє ОВА, пише ПІК.

“Такі листи отримало кілька представників бізнесу Тернопільщини. Вони надруковані на якісно підробленому документі з усіма вихідними даними та мокрою печаткою. В листах вказаний розрахунковий рахунок для переказу коштів”, – йдеться у повідомленні.

“Голова області”, який начебто надіслав лист, обіцяє усім підприємцям, які долучатимуться до збору коштів, бонус – податкову пільгу – зменшений податок на прибуток, пропорційний внесеній сумі у звітному періоді.

“Оперативникам кримінальної поліції наразі відомо про 3 підприємців, які отримали такі листи. Проте жоден із них переказати гроші не встиг. Дзвінки від імені голови ОВА – це ще один метод збору коштів. Бізнесменам телефонує “сам очільник краю” і просить допомогти грошима для покупки тепловізора або іншої техніки для наших захисників”, – додають у повідомленні.

До слова, такі факти, каже начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, правоохоронці фіксують по всій Україні. Проведеними оперативно-розшуковими заходами оперативникам вдалося вийти на слід зловмисників. Три групи шахраїв, причетних до цих правопорушень, уже затримані на території різних областей нашої держави.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено