Івано-Франківськ

Деякі з пенсіонерів можуть не платити за комуналку: хто має пільги

Пенсіонери, що проживають у сільській місцевості, мають пільги на оплату комунальних послуг.

pensiya scaled

Не сплачувати за комунальні послуги можуть пенсіонери, які у сільській місцевості та в селищах міського типу працювали, зокрема, педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, працівниками із захисту рослин, пише ТСН.

Але є одна умова, 100% знижка на оплату надається у тому році, якщо середньомісячний дохід пенсіонера за 6 місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу. 2023 року — це 3760 грн. Пільга призначається на 12 місяців від того місяця, коли вона призначена.

Отже, якщо за останні 6 місяців  середня пенсія не перевищувала 3760 гривень,  зазначену пільгу на оплату комуналки отримати не можна буде. В такому разі можна звернутися за призначенням житлової субсидії  до Пенсійного фонду.

Пільга поширюється на сплату:

  • Житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком.
  • Комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (зокрема транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивіз побутових відходів).
  • Палива та скрапленого газу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено