Івано-Франківськ

Жителів Львівщини попереджають про можливі вимкнення світла: яка причина

Та закликають ощадно використовувати електрику.

169240 1 large scaled 1

На українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024. Енергоблоки, на яких проводять ремонти, деякий час не зможуть виробляти електроенергію.

Про це йшлося на брифінгу у Львівській ОВА, пише ПІК.

Також, цього літа об’єми робіт будуть більшими, ніж у попередні роки через російські атаки минулої осені-зими на енергооб’єкти. Саме тому у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, необхідність впровадження графіків.

«Наші енергетики продовжують роботу на енергетичних об’єктах. Це стосується як відновлення тих об’єктів, які зазнали ударів ворога, так і тих, на яких виконуються планові щорічні роботи з метою підготовки до опалювального сезону. У зв’язку з цим, за інформацією Укренерго, можливі певні обмеження в електропостачанні з метою збалансування між генерацією і споживанням», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Він додав, що залежно від дефіциту, який можливо виникатиме, можуть застосовувати різні типи обмежень: як до юридичних осіб, так і для всіх споживачів, відповідно до графіків погодинних відключень.

Крім графіків погодинного вимкнення можуть застосовувати й інші графіки, такі як графіки аварійних вимкнень, спеціальні графіки аварійних вимкнень – вони теж залежатимуть від Укренерго.

«Це не гарантовано, що обмеження будуть. Все залежатиме від ситуації, яка складеться в енергосистемі України. Плюс тут треба враховувати багато чинників: ворожі атаки, ремонтна кампанія, погодні умови – все це може накладатися на баланс енергопотужності в генеруючій системі України. Дефіцит потужностей прогнозується з 18 до 23 год. Тому прошу в цей час максимально розумно використовувати електроенергію, обмежити використання енергоємних приладів та зовнішню рекламу, якщо це не критично для бізнесу», – зазначив технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців.

Ремонти роботи на енергооб’єктах триватимуть до жовтня.  Наразі погодинних вимкнень немає, енергосистема працює з нормальним балансом потужності.

Тим часом “Львівобленерго” оновили графіки погодинних відключень (ГПВ). Переглянути їх можна у розділі «Чому немає світла»: https://poweroff.loe.lviv.ua/

348481282 243685518240896 3815495943928322297 n scaled

Інформує обленерго на своїй Facebook-сторінці

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено