Івано-Франківськ

Скільки немовлят з’явилося на світ під час пандемії та повномасштабної війни в Україні

Стало відомо, як змінилася народжуваність в Україні.

novonarodzhenyj

Минулого року під час повномасштабної війни в Україні народилося понад 200 тисяч немовлят — якщо порівняти з 2018 роком, народжуваність зменшилася близько на 61%.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на дані Центру громадського здоров’я МОЗ України.

За рік перед пандемією COVID-19 в Україні народилося 300 510 дітей. Упродовж наступних двох років народжуваність падала. Так, у 2021 році в Україні на світ з’явилося 267 214 немовлят.

Торік кількість народжених зменшилася ще — до 200 103 дітей. А в першому кварталі 2023 народилося 45 135 немовлят.

Однак у Центрі громадського здоров’я пояснили, що не володіють даними щодо кількості дітей, народжених українцями поза межами України.

У грудні 2022 в Інституті демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи прогнозували катастрофічне падіння народжуваності в цьому році. Там зазначали, що до 2030 року населення України може скоротитися до 35 мільйонів.

А втім, Україна не самотня у демографічній кризі. Так, у Японії — яка майже вдвічі менша за Україну та в якій проживає близько 125 мільйонів людей — кількість народжень упала до чергового рекордно низького рівня. Торік у країні зареєстрували понад 799 тисяч народжених — це найнижчий показник за всю історію спостережень.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено