Івано-Франківськ

“Ми готуємось до вимкнень”: у Прикарпаттяобленерго розповіли про роботу енергосистеми

Яка зараз ситуація в енергосистемі України і коли очікувати вимкнень – розповідає технічний директор АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

Зараз найкращий час: у Франківську закликають повернути обленерго державі

Як зазначають у “Прикарпаттяобленерго”, наразі,  згідно з даними Міненерго, енергетична система працює стабільно, а генерація повністю забезпечує споживання.

Однак, за даними відомства, через ракетні обстріли з боку рф з жовтня минулого року до березня поточного року, на українських ТЕС було пошкоджено 19 блоків, деякі з них по кілька разів. Серйозні ушкодження отримали також гідроелектростанції та теплоелектроцентралі.

Енергетики продовжують фіксувати пошкодження інфраструктури внаслідок постійних ворожих обстрілів на прифронтових та прикордонних з РФ територіях.

” Не так давно пройшла інформація про можливі вимкнення, але потім Міністерство енергетики офіційно спростувало цю інформацію, мовляв це фейк. Але вже 16 травня до споживачів доносять оперативну інформацію – готуйтеся, вимкнення все ж таки будуть. Ми готуємось до вимкнень. Минулого тижня ми отримали офіційного листа від «Укренерго», яке попереджає, що у випадку гострого дефіциту потужності ймовірні застосування погодинних вимкнень. Але ще раз для розуміння, офіційну інформацію про вимкнення і відповідні вказівки обленерго отримує від «Укренерго», яке відповідає за баланс електроенергії та дотримання стійкості електросистеми”, – йдеться у повідомленні.

У “Прикарпаттяобленерго” зазначають – за той проміжок часу, поки графіки не застосовувались, доопрацювали схеми мереж та  сформували нові шість черг замість чотирьох, заради соціальної справедливості.

“Радимо не чекати повідомлення про застосування графіків, а з’ясувати чергу вимкнень за своєю адресою уже зараз”, – підкреслили в обленерго.

Це можна зробити на сайті компанії за кнопкою «Графіки аварійних вимкнень» та у Viber за кнопкою «Черга вимкнень».

Споживачам радять в  години пікового навантаження, а саме з 19:00 до 23:00, економно використовувати електроенергію, не вмикати енергоємні побутові прилади одночасно.

“Також варто підзарядити ліхтарі, павербанки, треба готуватися до нелегкого осінньо-зимового періоду, на жаль, війна не закінчилася, ворог і далі б’є по енергетичних об’єктах”, – додають енергетики.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено