Івано-Франківськ

Поклав своє життя за Україну: на Прикарпатті провели в останню путь загиблого героя (ФОТО)

З війни на вічний спочинок до рідного села Стебник Героєм повернувся 30-річний Юрій Кайгородов.

1 15 scaled

Жителі Старого Лисця, Лисця та Стебника стоячи навколішки «живим» коридором зустрічали скорботний кортеж із труною полеглого солдата десантно-штурмової бригади, встеляючи його останній шлях додому квітами.

2 10 scaled

Похоронна відправа відбулася у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ.

Скорботна родина, друзі, знайомі, односельці, священнослужителі та побратими зібралася на родинному подвір’ї, щоби провести в останній путь та віддати шану військовослужбовцю Збройних Сил України, який до останнього подиху виконав військовий обов’язок з оборони рідної країни та поклав своє життя за її незалежність, за наше мирне небо, за наш спокій”, – йдеться у повідомленні на сторінці Лисецької селищної ради.

3 9 scaled

Звідти церковна процесія вирушила на місцеве кладовище, де полеглого військовослужбовця провели до місця вічного спочинку зі всіма військовими почестями та салютами трьома залпами.

8 1 scaled

Після звучання державного гімну України військовослужбовці передали синьо-жовте знамено, яким була вкрита його труна, матері солдата Юрія Кайгородова, промовляючи слова «Від імені Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України прошу прийняти цей прапор як символ держави, якій вірно і до кінця служив Ваш син».

5 4 scaled

«Забракне слів аби висловити вдячність Герою Юрію Кайгородову за те, що став на захист нашої країни та всіх нас! Його мужність, доблесть й виявлена відвага заслуговують на вдячність та повагу. Вічна пам’ять та спокій полеглому герою! Хай Господь Бог прийме його до свого небесного воїнства», – йдеться дописі.

4 7 scaled

6 4 scaled

Довідково:

Юрій Кайгородов народився в селі Стебник 3 травня 1993 року. Навчався в Стебницькій школі з 2000 до 2009 року.

З вересня 2009 року навчався в Богородчанському професійному будівельному ліцеї. З вересня 2012 року по жовтень 2013 року працював підсобним робітником в Лисецькій центральній районній лікарні.

З листопада 2015 року прийнятий на роботу електромонтером з експлуатації з суміщенням водія в ПАТ «Лисецький РЕМ», де і працював до серпня 2022 року, поки не був призваний у серпні 2022 року на службу по мобілізації. В 2014 році одружився в селі Старий Лисець, має восьмирічну донечку.

Життя 30-річного солдата десантно-штурмової бригади однієї із військових частин обірвалося на Донеччині 20 травня внаслідок смертельного поранення в голову.

7 2 scaled

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено