Івано-Франківськ

У Генштабі уточнили скільки ракет та дронів вночі знищили сили ППО

Триває чотириста шістдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

photo 2023 05 29 11 40 20 scaled

Протягом доби російська федерація завдала двох масованих ракетно-авіаційних ударів по території України.

В ніч на 29 травня противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”, пише ПІК.

“За уточненою інформацією, силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БпЛА «Shahed-136/131»”,повідомили у Генштабі.

Вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури міста Київ. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 11 з 11 ракет були знищені.

Щодо ситуації на фронті: противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи сил оборони відбили 20 ворожих атак.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі противника.

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено