Івано-Франківськ

Цифри невтішні: скільки людей зараз проживає в Україні

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за кордон виїхали і не повернулися 8,6 млн українців.

31177ac813c20e30bfe2705664393d324ebc6c76

В Україні нема кому піднімати економіку, адже кількість населення скоротилась до 29 мільйонів, з них працює лише третина.  Так, за даними соціологів, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за кордон виїхали і не повернулися 8,6 млн українців.

Такі дані оприлюднив Український інститут майбутнього. Зазначається, що станом на травень 2023 року постійне населення України, за оцінками УIМ, становить 29 млн осіб, пише УНІАН.

“Працюють лише 9,1-9,5 млн українців, а якщо відняти бюджетників, залишається близько 6-7 млн осіб. Вони і є “упряжка”, яка везе на собі інших – 22-23 млн осіб, у т.ч. пенсіонерів, дітей, учнів, безробітних, утриманців, тих самих працівників бюджетної сфери тощо”, – зазначається у повідомленні.

До цього додається низька народжуваність. Так, в УІМ зазначають, що коефіцієнт фертильності вже впав нижче 1, у той час як для зростання чисельності населення повинен бути більше 2.

В УІМ зазначають, що такими темпами у перспективі кількох років пенсіонерів в Україні буде вдвічі більше, ніж працюючих.

На початку травня Світовий банк озвучив прогноз, за яким 7 мільйонів українців перебувають за межею бідності, найбільш відчутні наслідки зубожіння зафіксовані в сільській місцевості.

За даними Фонду народонаселення ООН, станом на 2023 рік в Україні проживало 36,7 мільйона осіб, з них понад 20% –  люди віком понад 65 років і ще 15,2% – діти до 14 років. За даними ООН, загальний коефіцієнт народжуваності становив 2,19 і вже вважався одним із найменших за останні роки.

За даними Агентства ЄС з основних прав, лише кожен третій український біженець в ЄС хоче повернутися додому.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено