Івано-Франківськ

Як війна вплинула на життя українців (ОПИТУВАННЯ)

Повномасштабна російська війна проти України торкнулася майже кожної української родини.

Як війна вплинула на життя українців (ОПИТУВАННЯ)

Більшість опитаних українців (52%) згадували відключення електроенергії як безпосередній наслідок війни, що вплинув на їхнє життя. Про це свідчать результати опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, пише ПІК.

“Майже чверть (24%) українців сказали, що хтось із їхніх родичів був мобілізований до підрозділів Сил оборони України. Також 21% українців вказав, що дохід їхніх сімей значно знизився. Близько 17% респондентів зазначили, що їм довелося розлучитися з рідними людьми, і майже стільки ж повідомили, що їхні родичі були вимушені виїхати в інший регіон чи населений пункт. У 20% – родичі виїхали за кордон”, – йдеться у повідомленні.

Закономірно частіше про цю проблему згадували на Півдні (25%) та Сході (27%) України.Також 18% респондентів відзначили, що хтось із їхніх рідних добровільно приєднався до лав ЗСУ чи інших підрозділів.

“Волонтерська діяльність у різних формах та на різних рівнях також стала частиною життя багатьох українців після початку повномасштабного російського вторгнення”, – кажуть дослідники.

Майже 20% опитаних громадян допомагають Силам оборони, зокрема волонтерством. Стільки ж людей повідомили, що їхні родичі допомагають або волонтерять.

Як війна вплинула на життя українців (ОПИТУВАННЯ)

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено