Івано-Франківськ

Як обрати смарт-годинник

Зверніть увагу на головні характеристики та не переплачуйте за зайві функції.

Smart Watch on hand scaled

Виробники випускають безліч варіацій розумного годинника, тож для цих гаджетів немає чіткого поділу за типами. Але можна позначити кілька загальних напрямів серед моделей smart watch.

  • Смарт-годинник, який повинен бути пов’язаний зі смартфоном для виконання всіх функцій. Сумісність із телефонами може відрізнятися та обмежуватись виробниками пристроїв. Ці моделі зазвичай мають великий набір можливостей – від відстеження фізичної активності до прийому дзвінків та оповіщень із додатків.
  • Автономний годинник-телефон, який не вимагає підключення до смартфону. У них є вбудований модуль зв’язку та слот для сім-карти. Візуально вони не відрізняються від попереднього варіанту, але мають додатковий набір можливостей. З їх допомогою можна обмінюватися повідомленнями, здійснювати аудіо- та відеодзвінки.
  • Фітнес-годинник, який здатний збирати різні показники фізичної активності. Отриману інформацію гаджет потім пересилає на смартфон або хмарний сервіс для аналізу. Якісні спортивні годинники зазвичай захищені від пошкодження та впливу вологи. У більшості таких моделей повинен бути модуль GPS для відстеження пройдених маршрутів.

Смарт-годинники також можна розділити на дві категорії за типом інтерфейсу:

  • Цифровий графічний інтерфейс – найпоширеніший вид, який випускають усі великі бренди. У більшості сучасних моделей встановлений сенсорний екран.
  • Аналоговий інтерфейс з класичним циферблатом та стрілками. Візуально такий годинник схожий на класичний механічний, але всередині нього встановлена ​​також й електронна система. Вони можуть синхронізуватися зі смартфоном та збирати дані про фізичну активність

smart watch na ruke

Багато великих виробників гаджетів для свого розумного годинника створюють власні операційні системи. Найпоширеніші з них:

  • Wear OS — відкрита система від Google, яку використовують інші виробники смарт-годин.
  • Watch OS – система від Apple спеціально для Apple Watch.
  • Tizen – розробка Samsung та Intel для широкого спектру гаджетів, включаючи розумний годинник Galaxy Watch.
  • Harmony OS – система від Huawei для розумного годинника та іншої електроніки.
  • Zepp OS – операційна система для годинника бренду Amazfit.

Існує також смарт-годинник без складної прошивки — з мінімальним набором функцій. На них не можна встановити сторонні додатки і якось розширити наявні можливості.

Різні системи не сумісні одночасно з усіма гаджетами на рівні.

Наприклад, Apple Watch без сторонніх програм коректно синхронізуються лише з iPhone на iOS. З Android вони також працюють, але не настільки стабільно і з меншим набором функцій. Розумний годинник на Wear OS і Harmony OS в більшості випадків підключається до всіх смартфонів.

luchshie smart chasy 11 scaled

Основні можливості смарт-годинника

На швидкість і ефективність роботи смарт-годинника частіше впливає начинка, що використовується. Так, для нормальної продуктивності необхідно не менше 512 МБ оперативної пам’яті. Чим потужніший процесор гаджета, чим більше оперативної пам’яті та місткий накопичувач, тим більше можливих функцій модель може виконувати і швидше реагувати на натискання.

Вбудована пам’ять необхідна для встановлення програм та зберігання даних користувача. Деякі моделі підтримують розширення сховища за допомогою карток microSD.

Для бездротового зв’язку з іншими гаджетами в розумному годиннику можуть використовуватися інтерфейси Wi-Fi і Bluetooth, а також NFC. Ще одна технологія, що зустрічається в смарт-годинник, – ANT +. Цей стандарт спочатку розроблено для медичної апаратури. За своїми можливостями такий варіант з’єднання схожий на Bluetooth, але витрачає менше енергії під час роботи.

У стандартний набір можливостей смарт-годинника входять повідомлення з програм, текстові повідомлення, оповіщення про дзвінки. Більшість актуальних моделей вміють відстежувати кількість пройдених кроків, витрачені калорії та якість сну.

Спортивний годинник підраховує показники активності точніше, ніж інші типи гаджетів. Також вони вміють збирати дані для різних видів спорту та детальніше визначати положення у просторі за допомогою набору датчиків та GPS‑модуля.

Як купити розумний годинник онлайн

В інтернет-магазині ringoo представлений смарт-годинник таких брендів: 2E, AMICO, Amazfit, AmiGo, Apple, Aspiring, Atrix, Canyon. Можемо запропонувати чоловічі та жіночі моделі, а також аксесуари для дітей.

Щоб купити смарт-годинник в Україні, сформуйте кошик замовлення, вкажіть параметри оплати та доставки. Уточнити деталі товарів можна в телефонному режимі або через онлайн-чат.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено