Івано-Франківськ

Удар по Кривому Рогу: Зеленський розповів, що одна з ракет мала компоненти країн-союзниць

У Кривому Розі після ракетної атаки російських терористів, 11 людей загинули, серед них одна дитина, ще 30 травмовані.

Удар по Кривому Рогу: Зеленський розповів, що одна з ракет мала компоненти країн-союзниць

Президент нагадав, що Росія досі має змогу отримувати критичні компоненти для виробництва ракет, які створені компаніями з різних країн світу, зокрема і деяких країн-партнерів. Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, 13 червня, пише ПІК.

“Якщо взяти, до прикладу, одну з ракет, які вдарили сьогодні по Кривому Рогу, то близько 50 компонентів у ній – переважно мікроелектроніка – вироблені в інших країнах. І сьогодні відбулася зустріч представників нашої держави з дипломатами відповідних країн. Список компаній, які постачають Росії компоненти для вбивств, у всіх партнерів є”, – зазначив глава держави.

Зеленський  наголосив, що Україна вже застосувала санкції проти всіх компаній у Росії, які виробляють ракети. І саме такі повні санкційні обмеження мають бути й на глобальному рівні.

“Якщо хтось виступає посередником або працює разом із Росією, щоб терористи могли й надалі підривати житлові будинки та вбивати людей, то такі суб’єкти – бізнес чи держава – заслуговують відповідної реакції світу. Жорсткої реакції. Вся інформація щодо цього є у партнерів”, – наголосив він. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено