Івано-Франківськ

В УКУ започаткували стипендію імені полеглого військового “Да Вінчі”

Ініціаторка створення стипендіального фонду наречена полеглого героя - Аліна Михайлова.

Geroj Ukrayiny Dmytro Da Vinchi Kotsyubajlo Foto Suspilne scaled

Український католицький університет відкриває іменний стипендіальний фонд на честь Героя Дмитра Коцюбайла відомого на псевдо Да Вінчі.

Стипендію імені Дмитра Коцюбайла вручатимуть студентам, які засвідчили своє служіння Україні активною волонтерською діяльністю, зокрема тим, хто підтримував своєю працею військових, ветеранів та їхні сім’ї. 

Аліна Михайлова, ініціаторка стипендії, студентка Школи управління УКУ, керівниця медичної служби «Ульф» механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» каже:

«Ця стипендія для мене, перш за все, про пам’ять. Про продовження справи Дмитра. Адже він жив не лише війною, а й думав набагато масштабніше. Його головною мотивацією була вільна, незалежна, успішна, процвітаюча Україна. А цього неможливо досягнути без освічених українців. Дмитро прагнув до навчання все своє життя, у різних сферах вдосконалював себе, вчився нового. Він з дитинства розумів важливість освіти. Тому ми з його родиною хочемо цією стипендією дати можливість людям отримати якісну, сучасну і таку потрібну освіту в Українському католицькому університеті». 

e955745f5f23578da9f059e2c9df0d8a scaled

Проректорка УКУ Наталка Климовська зазначила, що ціль університету –  зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію “Да Вінчі” й покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.

Скласти пожертву на стипендіальний фонд імені Дмитра Коцюбайла можна за посиланням

Довідково: Герой України Дмитро Коцюбайло, позивний «Да Вінчі», загинув 7 березня під Бахмутом у бою за Україну.  Біля нього розірвалася мінометна міна, один з уламків влучив у шию.  Йому було лише 27 років.

Дмитро – український доброволець, командир 1-го ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року. На початку грудня 2021 року Дмитро отримав з рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Він став першим добровольцем, який прижиттєво отримав таке звання. 

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено