Івано-Франківськ

Непроста доля жінки: жителька Болехівської громади відзначає 100 років (ФОТО)

Цікавим є факт, що одній із внучок ювілярки цього ж дня виповнилося 50 років.

Непроста доля жінки: жителька Болехівської громади відзначає 100 років (ФОТО)

Жителька Болехівської громади, а саме села Тисів Анастасія Савчук у п’ятницю, 16 червня відзначає 100 років. Привітати іменинницю завітали представники влади. Вони побажали довгожительці міцного здоров’я, миру, достатку та спокійних і радісних днів.

Щоб в колі люблячої родини вона зустріла ще не один свій день народження. Про це повідомляє Болехівська міська рада, пише ПІК.

Народилася Анастасія Михайлівна у 1923 році в селі Тисові, у сім’ї робітників. Батьки Михайло та Анна працювали у колгоспі. Окрім Анастасії у сім’ї було ще три дочки. До школи не ходила, допомагала доглядати молодших сестер, коли батьки працювали у полі. Сама Анастасія також працювала у колгоспі -випасала телят.

У воєнні 1941-1945 роки Анастасія Михайлівна допомагала партизанам. Вона носила їм у ліс та передавала записки та їжу.

«Коли стало відомо москалям, що я допомагаю партизанам, вони почали мене шукати. Я змушена була переховуватись у стодолах, хлівах, в різних будинках, сусідніх селах, у полі. Мені доводилось завжди змінювати місце перебування. Бо були і такі люди, які повідомляли москалям, де я переховуюсь», – розповідає ювілярка.

Анастасія Михайлівна одружилася у віці 30 років. Разом з чоловіком виховали синів Богдана та Мирона і дочку Ганну, має чотирьох внуків, семеро правнуків та п’ятеро праправнуків.

Здав 130 літрів крові: на Волині прикордонник отримав звання “Заслужений донор України”

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено