Івано-Франківськ

Вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів більше норми: чим це небезпечно

Якщо забруднена вода потрапить в мережі водопостачання, все це може призвести до спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб.

9ece2e1307a9b9dc27ca4d464a16c420 scaled

Очільник МОЗ України Віктор Ляшко повідомив, що після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції вода у Дніпрі за певними показниками забруднена у 28 000 разів більше норми, пише ПІК.

“Якщо ми говоримо про воду у Дніпрі, через прорив дамби вона затопила велику територію. Ми фіксуємо перевищення по мікробному числу в десятки тисяч разів”, – сказав Ляшко додавши, що за певними показниками забруднення води у Дніпрі у 28 000 разів вище за норму.

Саме тому, наголосив міністр, заборонене купання, вилов риби, не можна пити цю воду, поїти скот. На запитання, де ситуація є найгіршою, Віктор Ляшко відповів, що “скрізь погано”.

“Некоректно говорити, що у нас десь гірше, десь краще – у нас скрізь погано. Щоб не давати людям надію, що ось там набагато гірше, а тут можна купатися чи виловити рибу – ми говоримо про (небезпеку – ред.) у всій акваторії нижче Каховської дамби”, – зауважив глава МОЗ.

Міністр охорони здоров’я розповів, що жодного випадку холери після підриву Каховської ГЕС в Україні не виявлено, проте настороженість щодо цього питання існує, оскільки підтоплено чимало каналізаційних споруд, скотомогильників, вигрібних ям тощо.

“І якщо забруднена вода потрапить в мережі водопостачання, все це може призвести до спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб, у тому числі холери. Спочатку це можуть бути гострі кишкові інфекції, зазвичай бактеріологічні. Потім друга хвиля – це вже вірусні інфекції: гепатити, холера. А потім третя – паразитози.”, – пояснив він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено