Івано-Франківськ

З молитвою до перемоги: у Франківську відбувся традиційний молитовний сніданок (ФОТО)

Одна з головних тем – перемога та об’єднання сил задля неї.
PP 6881 scaled
Традиційний молитовний сніданок Прикарпаття зібрав багатьох людей. Духовенство, медиків, військових, митців, депутатів всіх рівнів та тих, хто будує міцний тил у часі війни.
Сьогодні, зазначають організатори, головне позбутися усього московського не лише на фронті, але й у тилу.
«Сьогодні важливо дуже, щоби ми були єдині. Нам нема заради чого ділитися, нам навпаки є заради чого об’єднуватися. І це основні цілі. Цьогоріч 220 осіб є учасниками молитовного сніданку. Дуже багато гостей, які до нас приїхали: Голова Тернопільської обласної ради, народні депутати з інших регіонів. Ми радіємо, що цей захід став для прикарпатців таким важливим, і всі хочуть прийти і в спільній молитві помолитися за майбутнє України», – народна депутатка України Оксана Савчук.
Під час молитовного сніданку міський голова Руслан Марцінків нагадав, що на останній сесії Івано-Франківської міської ради, 15 червня, депутати звернулися із вимогою заборонити московський патріархат на території України та повернути Почаївську Успенську лавру, що на Тернопільщині, у власність держави. Такі звернення депутатів, сподівається міський голова Руслан Марцінків, буде організовано у багатьох містах України.
«Ця війна, яка відбувається в Україні на фронтах, вона також відбувається і в душах людей. І дуже важливо, щоби святині поверталися до України. І дивно, коли на заході нашої держави Почаївська лавра належить до московського патріархату. Найбільше це турбує Тернопільщину, тому дуже важливо, що ми сьогодні об’єднуємося на молитовному сніданку, молимося за перемогу, але в тому числі й думаємо, як робити ті речі, які знищать москву всередині нашої країни. Тому дякую за участь. Оскільки ми в Івано-франківську очистились від московського патріархату, так і весь захід, а пізніше ціла держава очиститься від московського патріархату», – впевнений Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
354040569 839688494394075 8045724588720507750 n scaled
Звернутися до Президента із вимогою звільнити від московської церкви храми Почаївської лаври планують і депутати Львівської міської ради. Депутат Андріян Гутник, розповідає вже найближчої сесії його колеги підтримають звернення, а до боротьби з московськими попами долучаться й депутати інших рад, принаймні на заході країни.
«Запланована сесія міської ради на 6 липня. Я впевнений, що фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді з аналогічним зверненням також буде звертатися і докладати максимум зусиль, щоб цей московський оплот на заході України, який зараз є на Тернопільщині, щоби він якнайшвидше був, скажемо так, вигнаний звідси. А я взагалі вже багато років рекомендую, щоби всіх попів московської церкви потрібно в обмінний фонд і обмінювати наших хлопців. Тому що це насправді є вороги українського народу», – каже депутат Львівської міської ради Андріян Гутник.
1 11 scaled
Натепер лише дві області Івано-Франківська та Львівська повністю звільнилися від московського патріархату. В інших областях заходу боротьба триває. І сьогодні, за словами народного депутата України Олега Синютки, необхідно докласти максимум зусиль, щоби подолати церковних окупантів. Раз і назавжди витіснити московську церкву, яку називає сектою ФСБ, із українських територій та храмів.
«В Україні є дві Київські церкви Володимирового хрещення: УГКЦ і Православна церква України. Вони є тією духовною основою, яка поведе нас до перемоги. А зрадники, ті хто працює на секту кіріла, повинні бути заборонені. І сьогодні багато рішень обласних рад уже чітко висловились за те, щоб цієї московської секти ФСБ не було в Україні. Справа за Верховною Радою, за парламентом. Дивно, що ті законопроєкти, які вже підготовлені, які пройшли уже профільні комітети не вносяться у сесійну залу. Тому сьогодні питання до монобільшості та питання до спікера парламенту Стефанчука, чому ці рішення не вносяться  у сесійну залу. Бо Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра це українські святині та вони повинні належати українському народу», – впевнений народний депутат України Олег Синютка.
2 8 scaled

Зберегти все, що нас робить нацією: мову, церкву, наші культуру і традиції. І поки хлопці та дівчата наших Збройних сил України стримують окупанта на фронтах, у тилових містах всі повинні мобілізувати сили й вигнати кремлівських агентів зі своїх міст.  

«Звісно що без Бога, без духовності у нас в жодному разі перемоги України не буде. Тому маємо перемогти спочатку на духовному рівні, об’єднавшись всередині, в єдності  та тоді звісно ми вистоїмо у цьому протистоянні та переможемо. Міцний тил – ключова запорука успіху. Без нього перемоги не буде. Ми бачимо, що війна затягується. І тут виграє той, у кого міцніший тил, в кого більші резерви, ресурси. Більша згуртованість, логістика краща. Чим більша буде мобілізація духовна, моральна, суспільна й економічна», – зазначивголова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено