Івано-Франківськ

Угорщина не причетна до вивезення з росії 11 українських військовополонених, – голова угорського МЗС 

В Угорщині заявляють, що передача українських полонених угорській стороні відбулася внаслідок «дискусій між церквою та релігійними організаціями».

5f95b2e94dc01

Угорщина не причетна до вивезення з росії 11 українських військовополонених, – голова угорського МЗС Петер Сіярто, про це він повідомив під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Сіярто заявив, що передача українських полонених угорській стороні відбулася внаслідок «дискусій між церквою та релігійними організаціями».

«Держава Угорщина абсолютно не долучена», заявив міністр.

За його словами, українці «вільні у своєму пересуванні в Угорщині».

«Якщо вони захочуть вийти на зв’язок з українською владою, то вони вільні це зробити, я можу вам це гарантувати», – сказав міністр.

Нагадаємо, Російська православна церква повідомила, що 8 червня “у рамках міжцерковного співробітництва” і на прохання угорської сторони відбулося передання Угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях на боці України.

У МЗС України заявили, що український уряд не був поінформований про відповідні перемовини між угорською та російською сторонами. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено