Івано-Франківськ

У Франківській ОВА дали роз’яснення щодо “гучного” рішення ради оборони області (ФОТО)

У четвер, 22 червня, в Івано-Франківській ОВА відбувся брифінг щодо роз'яснень рішення Ради оборони області від 13.06.2023 р.

Як вже повідомляла ПІК, згідно з рішенням ради оборони Івано-Франківської області, чоловіки віком від 18 до 59 років повинні прийти у місцеві військкомати.

355761238 597111835588746 8547546120575311343 n scaled

У рішенні, зокрема, йдеться про те, що у медичних закладах тимчасово припиняють планові госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з територіальним центром комплектування. А на блокпостах затримуватимуть усіх, хто не має документів.

photo 2023 06 22 10 04 03 scaled

Саме з цього приводу в обласній військовій адміністрації відбувся брифінг за участі представників ОВА та департаменту охорони здоров’я.

“Справді на раді оборони розглядалося це питання. Підставою для розгляду – був лист центру комплектування та соціальної підтримки. Ми його розглянули 13 червня. У відповідності до пункту №6 Департаменту охорони здоров;я було дорученого невідкладно підготувати та довести до закладів охорони здоров’я Івано-Франківської області своє рішення. Я підкреслюю – департаменту було доручено опрацювати і прийняти своє рішення, щодо заборони або не заборони госпіталізації. Департамент, своєю чергою, розіслав відповідні листи в заклади охорони здоров’я, тож це питання опрацьовується на цей день“, – пояснив заступник голови ОВА Віталій Ільчишин. 

За його словами, ОВА працює в межах законодавства і не допустить їх порушень.

“Івано-Франківська обласна війська адміністрація працює в рамках чинного законодавства і не допустить порушення конституційних прав та свобод громадян України. А відповідності до статті 49 Конституції України, кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Ми будемо працювати в межах чинного законодавства. Я погоджуюся з тим, що цей пункт, який викладений у рішенні ради оборони, він не до кінця конкретизований, є до нього питання, є зауваження, що й викликало таке двояке трактування. Але на сьогоднішній день, БУДЬ-ЯКИХ ЗАБОРОН НА ГОСПІТАЛІЗАЦІЮ – НЕМАЄ. ВСІ ХВОРІ, НЕ ЗАЛЕЖНО ВІД ГОСПІТАЛІЗАЦІЇ, ЧИ ЦЕ УРОГЕНТНІ, ЧИ ПЛАНОВО, ПРИЙМАЮТЬСЯ. ВСІМ ГРОМАДЯНАМ І ГОСТЯМ ПРИКАРПАТТЯ НАДАЄТЬСЯ НАЛЕЖНА МЕДИЧНА ДОПОМОГА. Ніяких змін в організації роботи щодо госпіталізації громадян в закладах охорони здоров’я Івано-Франківської області не було”, – наголосив Ільчишин.

Водночас свою позицію висловив й виконувач обов’язків керівника Департаменту охорони здоров’я ОВА Володимир Дзьомбак. 

“Жодних відмов від планової госпіталізації – немає. Рішення на даний час опрацьовується. Але хочу запевнили всіх, що рішення не буде суперечити Конституції України“, – зауважив Дзьомбак.

353641905 569107825374415 4375770965446665382 n scaled

“Рада оборони не приймала рішень щодо заборони госпіталізацій. Згідний, у рішенні не конкретизований цей пункт, треба було більш ширше розписати. Тому це спричинило такий ажіотаж. Таке рішення прийняте не буде і ми не будемо порушувати закони та свободи громадян“, – резюмував Віталій Ільчишин.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено