Івано-Франківськ

У Бурштині обговорили підняття тарифів на вивезення сміття

У Бурштинській міській раді відбулася традиційна нарада зі старостами.

355823522 582420194077198 2620380663393637409 n scaled

Основним питанням порядку денного було обговорення доцільності підняття тарифів на вивезення ТПВ (твердих побутових відходів).

Про це йдеться на сторінці Бурштинської міської ради, пише ПІК.

Директор КП «ЕКО-Сервіс» Оксана Леськів під час обговорення наголосила на тому, що потреба у підвищенні тарифу постала внаслідок збільшення вартості  палива, зарплат, податків ЄСВ та матеріалів.

“До прикладу, у нинішньому тарифі, який не мінявся з 2021 року, закладена вартість палива 16.70 грн. Натомість вартість палива вже зросла втричі, а з липня ще й акциз повертають. На 12% зріс прожитковий мінімум. Тому теперішні тарифи вже не покривають навіть половину роботи. Ми  проситимемо членів виконавчого комітету збільшити діючий тариф із 30.56 грн до 44 гривні”, – зазначила Оксана Володимирівна.

Також вона  додала, що стан оплати за послугу з вивезення ТПВ останнім часом значно погіршився. Існує також велика заборгованість. Тож доводиться навіть у деяких випадках звертатись до суду. Наразі є 40 таких судових справ.

Проте є й такі випадки, коли під час побудинкового обходу у населених пунктах багато людей чи будинків знімають із обліку, адже у будинках ніхто вже не живе. Тому робота в цьому напрямку теж мусить тривати. Але ті люди, котрі мешкають і, відповідно, продукують сміття, повинні дбати про те, щоб сміття було вивезене і захоронене, а не викидати його у “фоси” та яри. А підприємство, яке займається вивезенням та захороненням, мусить за це отримувати відповідні кошти, які б покривали усі витрати.

Підтримав цю думку міський голова Василь Андрієшин, який також дав доручення старостам, які ще цього не зробили, домовитись із підприємцем, що працює у громаді, про вивезення ПЕТ-пляшок.

Натомість заступник міського голови Іван Драгун зазначив, що під час опрацювання домогосподарств у населених пунктах багато із мешканців кажуть, що сміття не мають.  Проте, відходи продукують всі: хтось більше, хтось – менше. Тож необхідно також працювати і над свідомістю та обізнаністю людей, інформувати їх про шкоду, яку вони завдають навколишньому середовищу, просто викидаючи сміття будь-де

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено