Івано-Франківськ

Майже 19 тисяч чоловіків поїхали за кордон через систему “Шлях” і не повернулися

Ймовірно, чоловіки виїхали під виглядом волонтерів чи водіїв. Ціна втечі - 7 тисяч доларів.

Майже 19 тисяч чоловіків поїхали за кордон через систему "Шлях" і не повернулися

Майже 19 тисяч українців за допомогою системи “Шлях” виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року та поки не повернулись до України. Про це в коментарі для ТСН.ua повідомив керівник тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, народний депутат Сергій Козир, пише ПІК.

“Система “Шлях” була запроваджена Кабміном для того, щоб допомагати в тому числі волонтерам привозити з-за кордону гуманітарну допомогу для ЗСУ та інших людей, які її потребують. Ми звернули увагу на те, що люди, які виїжджають, по-перше, не завжди щось привозять і по-друге, не завжди повертаються”, – розповів він.
Починаючи від 24 лютого 2022 року по 25 квітня 2023 року було 192 тис. 455 записів про виїзди. Станом на 25 квітня не повернулись близько 19 тисяч людей. Точніше – 18 тис. 910 осіб. Цю інформацію  направили до правоохоронних органів, вони зараз займаються цим питанням.

За словами Козира, ситуації, де були організовані виїзди з подальшим неповерненням, були по Львівській та Сумській областях.

“За кожним таким виїздом стоїть підпис посадової особи. Після цього була реакція президента, прикордонниками було посилено цей напрямок. До кінця минулого року прикордонники не випустили 3 тис. 178 осіб. Останні не підтвердили мету своїх поїздок. Зараз система “Шлях” допрацьовується”, – повідомив Козир.

За його словами, до цього система була побудована таким чином, що прикордонники не бачили, хто вносив до неї відомості про особу, яка планує виїхати. Своєю чергою, інші відомства не відслідковували те, чи повернулась особа до України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено