Івано-Франківськ

У Франції третю ніч тривають протести: яка причина заворушень (ФОТО, ВІДЕО)

Цієї ночі у столиці та по всій країні затримали понад 600 людей.

У Франції третю ніч тривають протести: яка причина заворушень (ФОТО, ВІДЕО)

У Франції вже третю ніч поспіль тривають заворушення, які спалахнули після вбивства у передмісті Парижа 17-річного хлопця. Про це повідомляють місцеві видання, пише ПІК.

“Президент Франції Емманюель Макрон скликав нове екстрене засідання уряду після заворушень у Парижі. Макрон скоротив поїздку до Брюсселю, де він бере участь у саміті Європейського Союзу, щоб провести урядове засідання. Тим часом на вулиці Франції вивели близько 40 тисяч поліцейських, які встигли заарештувати 667 людей. Водночас 249 поліцейських і жандармів отримали поранення вночі проти пʼятниці”, – йдеться у повідомленні.

Протестувальники атакують громадські будівлі. В Ліллі підпалили початкову школу та окружний офіс. Правоохоронці розганяють людей сльозогінним газом.

У попередні дні учасники заворушень підпалили десятки автомобілів, перекривали вулиці, грабували магазини, закидали поліцейських камінням і феєрверками, а у відповідь отримували кийки та гумові кулі. Повідомляється, що у деяких районах було припинено роботу громадського транспорту.

Міністр внутрішніх справ країни Жеральд Дарманен виключив можливість запровадження у Франції надзвичайного стану, однак наголосив, що “реакція держави буде жорсткою”.

Що відомо про цей інцидент:

27 червня у передмісті Парижу двоє поліцейських зупинили жовтий Mercedes, яким керував 17-річний хлопець. Його зупинили за порушення правил дорожнього руху. На відео, яке поширилося соціальними мережами, видно, що один з поліцейських тримав водія на прицілі, і коли автівка рушила — правоохоронець вистрілив.

Журналісти пишуть, що французькі офіційні особи уважно стежать за ситуацією, оскільки такі інциденти в минулому призводили до масових соціальних заворушень. Міністерство внутрішніх справ заявило, що кількість випадків, коли водії ігнорують накази поліції зупинитися, різко зросла, і під час таких інцидентів поліцейські часто самі стають жертвами.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено