Івано-Франківськ

Водій мікроавтобуса намагався провезти через кордон ящики з жуйками як “гуманітарний” вантаж

Митники зупинили два авто з «псевдо-гуманітарними» вантажами.

347386394 576447094641763 5449918092343154784 n scaled

В пункт пропуску “Шегині – Медика” із Польщі прибуло два мікроавтобуси  «Mercedes-Benz Sprinter». За кермом одного з них перебував 21-річний житель Львівщини. Іншим керував 50-літній мешканець Харківської області.

Про це йдеться на сторінці Львівської митниці, пише ПІК.

“Під час проходження митного контролю водії вказали у деклараціях, що перевозять гуманітарну допомогу для одного з благодійних фондів у Харківській області. В першому випадку переміщувався спортивний інвентар та продукти харчування. В другому – дитячі та ялинкові іграшки, посуд, корм для домашніх тварин”, – йдеться у повідомленні.

Однак під час огляду першого авто працівники митниці виявили не задекларовані товари – 66 ящиків жуйок Hubba Bubba і понад 50 одиниць одягу таких фірм, як «Everlast» та «Under Armour».

Під час перевірки другого мікроавтобуса ситуація повторилася: митники виявили 204 пари кросівок і 335 одиниць сумок, наплічників та одягу, про які теж не згадувалось у декларації.

У відповідь на запит Львівської митниці щодо законності переміщення вантажу одержувачі гуманітарної допомоги – представники благодійної організації повідомили: жодних товарів, окрім задекларованих перевізниками, не очікували.

За цими фактами працівники митниці склали адмінпротоколи за ч.2 ст. 471 МКУ. Незадекларовані товари тимчасово вилучили.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено