Івано-Франківськ

80-та річниця Волинської трагедії: Зеленський та Дуда зустрілися в Луцьку (ФОТОФАКТ)

Їхній візит заздалегідь не анонсували. 

111111 scaled

У неділю, 9 липня, президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда зустрілися в Луцьку.

Відомо, що президенти завітали до Кафедрального костелу святих Петра й Павла, повідомляє ПІК із посиланням на Суспільне.

Зустріч відбувається на тлі вшанування пам’яті жертв Другої світової війни та 80-ї річниці Волинської трагедії.

На месу також прибув митрополит Православної церкви України Епіфаній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Блаженніший Святослав та глава Української греко-католицької церкви.

Довідково: 

Волинська трагедія 1943-44 років – це обопільні етнічні чистки конфліктуючого польського та українського населення. Етнічні чистки були здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту, радянських партизанів та українського і польського цивільного населення у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Кількість жертв серед місцевих поляків, за даними різних істориків, у тому числі польських, оцінюється від 30 до 70 тисяч людей; цифри офіційної Варшави – 100 тис. загиблих поляків. Кількість убитих українців оцінюють від 5 тис. до понад 20 тис. людей. Події Волинської трагедії Варшава давно називає «етнічними чистками», а 2016 року польський парламент визнав ці події «геноцидом».

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено