Івано-Франківськ

Байден на саміті НАТО зробив заяву щодо майбутнього вступу України до Альянсу

Він зауважив, що зараз для України і НАТО "дуже важливий, критичний момент". 

Байден на саміті НАТО зробив заяву щодо майбутнього вступу України до Альянсу

Американський президент Джо Байден заявив, що країни-члени НАТО узгодили спільну позицію щодо інтеграції України до оборонного Альянсу. Про це лідер США сказав під час брифінгу на саміті у Вільнюсі у вівторок, 11 липня, пише ПІК.

“Це дуже важливий, критичний момент для України й питання НАТО, до якого ви продовжуєте прагнути… Ваше лідерство (генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга – ред.) дійсно має значення. Ми узгодили формулювання, які ви запропонували, які мають відношення до приєднання України до НАТО”, – заявив він.

До слова, у Вільнюсі, Литві, розпочався дводенний саміт НАТО, на який приїхали очільник країн-членів НАТО. На засідання має приїхати також український президент Володимир Зеленський.

Наш президент у соціальних мережах розкритикував членів НАТО за невизначеність та неготовність ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

“Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України. Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про «умови» навіть для запрошення України…”, – написав він. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено