Івано-Франківськ

Ющенко розповів, коли вперше помітив ворожіть Путіна до України

Третій президент України зазначив, що російський диктатор був незадоволений тим, що президентом у 2004 році став він, а не Янукович.

Ющенко розповів, коли вперше помітив ворожіть Путіна до України

Після того, як Віктора Ющенка обрали на пост українського лідера, він здійснив візит до Москви. Там він зустрівся з Путіним та запропонував диктатору переглянути російсько-українські стосунки, проте очільник Кремля навідріз відмовився. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

«Я хотів на нашій першій розмові поставити питання не в контексті наших відносин Ющенко-Путін. Буквально я йому передаю А4, а я з А4 і олівцем постійно ходжу на ділові зустрічі, і кажу: «Володимире Володимировичу, напишіть 10 пунктів, що б хотіла російська політика реалізувати – тактично, стратегічно у наших відносинах. З іншої сторони – я теж десять пунктів напишу. І я дуже хотів би, щоб у порядок дня ми поставили питання історичного порозуміння», – розповів Ющенко.

Проте диктатор Путін відмовився перепрошувати в українців, чим дуже здивував Ющенка.

«Після невеликої паузи він дає відповідь: «Вікторе Андрійовичу, «вы предлагаете, чтобы чтобы я просил прощения у украинского народа за царское правительство?». Для мене це шок був, для мене «правительство» не ділиться на «царское-не царское, имперское, белое, красное, докрасное, добелое» – це все умовності. У мене було таке відчуття, що це – як жовта карточка в футболі. Це не червона, яка рве відносини, але разом з тим будьте уважні», – наголосив Ющенко.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявив, що влада в Україні нібито не є легітимною через вибори 2004 року, коли переміг президент Віктор Ющенко.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено