Івано-Франківськ

Збройні конфлікти, повені та засухи: яким країнам світу цьогоріч загрожує голод

У світі продовжує зростати кількість голодуючих: торік у 58 країнах близько 285 мільйонів людей відчували гостру нестачу продовольства.
630 360 1496049134 6040

Фото: Konsolide Denemeler

Цього року голод загрожує населенню близько двох десятків країн, переважно через бойові дії, економічну кризу, посуху.  Загрозу погіршення ситуації із продовольством зафіксовано у Сальвадорі, Гватемалі, Гондурасі, Нікарагуа, Малаві та Лівані, пише “Слово і Діло”.

У країнах Центральної Америки – Сальвадорі, Гватемалі, Гондурасі та Нікарагуа – ключовими чинниками відсутності продовольчої безпеки стали посуха, високі ціни на продовольство та урагани.

В ООН прогнозують, що явище Ель-Ніньо (кліматичне явище, яке викликає потепління води в центральній та східній частинах Тихого океану та посилює кліматичні ризики у вразливих країнах) призведе до ще більшої нестачі продовольства в регіоні.

Зокрема, у Гондурасі з гострою нестачею продовольства можуть зіткнутися близько 2,6 млн осіб (28% від загальної чисельності населення), у Гватемалі – 3,2 млн (19%).

У Малаві (Східна Африка) криза продовольчої безпеки зберігається через повінь, високі ціни та скорочення врожаю. У середині березня циклон Фредді викликав масштабну повінь у країні, яка завдала країні значних збитків, особливо у сільськогосподарському секторі. З гострою нестачею продовольства в країні можуть зіткнутися 3,8 млн людей.

У Лівані ситуація з продовольством загрожує погіршиться через політичну та економічну кризу, а також зростання кількості біженців. За прогнозами, кількість людей, які зіткнуться з кризою, може сягнути 2,3 млн.

“Надзвичайну ситуацію з продовольством або ризик її виникнення зафіксовано в ЦАР, Демократичній республіці Конго, Кенії, Ефіопії, Сирії, Пакистані та М’янмі. Майже у всіх цих країнах причиною голоду є збройні конфлікти, економічні потрясіння, посуха та зростання кількості переселенців. Крім того, наприклад, у Сирії криза погіршується через руйнівний землетрус, який стався в лютому”, – йдеться у повідомленні.

Детальніше про ситуацію з голодом у країнах світу переглядайте на інфографіці:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено