Івано-Франківськ

Чому на саміті НАТО Україна не почула про передачу F-16 та далекобійних ракет від США

Україна отримає все озброєння з часом.

Чому на саміті НАТО Україна не почула про передачу F-16 та далекобійних ракет від США

На саміті НАТО у Вільнюсі не було оголошено про передання Україні далекобійних ракет ATACMS і винищувачів F-16. Про це 24 Каналу сказав дипломат, спецрадник посольства України в Бельгії в 1992 – 1995 роках Зенон Коваль. За його словами, усе робиться для того, щоб Росія відчула психологічний тиск, пише ПІК.

“Кожен з партнерів має свої спроможності. Вони дивляться, хто й коли може щось передати. Не треба всім і одразу, але щоб ворог відчув, що є щоразу посилення військової допомоги”, – пояснив Коваль.

Союзники не розкидаються порожніми заявами

Зробити заяву про передання якогось озброєння дуже легко, але не реалізувати. Навіть якщо говорити про F-16, то, крім навчання пілотів, потрібно також облаштувати аеродроми й продумати логістику. Це комплексна проблема, розв’язання якої потребує часу й зусиль.

“Усе буде в належний час. Байден не відмахується від передання F-16 Україні. Він зробить відповідну заяву, коли ситуація буде зріла”, – констатував Коваль.

Військова допомога Україні: останні новини

  • Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 65 мільйонів доларів. Кошти підуть на ремонт обладнання та створення військового реабілітаційного центру.
  • Україна також отримає потужну військову допомогу від Франції, Німеччини та Норвегії. Нові пакети містять ЗРК Patriot, танки Leopard й Marder та іншу військову техніку.
  • Раніше Австралія оголосила про пакет допомоги на 74 мільйони доларів. До нього увійшли 28 броньованих машин М113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок MAN 40M.

Додамо, що за підсумками саміту НАТО український президент Володимир Зеленський, що у нас буде гарне підсилення зброєю.

“Дуже важливо, що за ці два дні саміту ми закинули будь-які сумніви та неоднозначності щодо того, чи буде Україна в НАТО. Так і буде! Вперше не тільки всі союзники з цим погоджуються, але й значна більшість в Альянсі на це наполегливо підштовхує. Ніколи раніше слова “ви рівні серед рівних” для України від інших членів НАТО не звучали справді змістовно”, – сказав він у своєму відеозверненні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено