Івано-Франківськ

Історичне рішення: “Велика сімка” оголосить спільні гарантії безпеки для України

Рішення, яке називають історичним, вже підготовлене та майже узгоджене.

630 360 1566581453 801

Країни “Великої сімки” оголосять довгострокові гарантії безпеки для України, які називають кроком до завершення поточної фази війни.

Про це пише  “Європейська правда” із посиланням на пресслужбу уряду Великої Британії

Підписання відбудеться у середу у Вільнюсі, на полях саміту НАТО.

 “Спільна декларація, яку очікувано підпишуть усі члени G7, визначить формат підтримки для України з боку союзників у наступні роки з метою завершити війну, а також стримати чи відбити будь-яку наступну агресію. Це перший раз, коли така кількість країн ухвалює подібну комплексну угоду”, – йдеться у повідомленні. 

Підписанти Спільної декларації, окрім того, нададуть довгострокові двосторонні безпекові зобов’язання Україні, метою яких буде “побудова України, яка може захистити свою територіальну цілісність зараз та у майбутньому”.

Після підписання декларації партнери анонсують ще більше безпекової допомоги, що включатиме у тому числі більш об’ємний і швидкий обмін розвіданими та підтримку для боротьби з кібератаками і гібридними загрозами, розширення навчальних програм для українських військових, розвиток промислової бази України.

На першій зустрічі Ради Україна-НАТО він планує привітати рішення союзників спростити процедуру руху України до НАТО і відзначити, що Україна дуже швидко адаптує стандарти Альянсу, а подальше підвищення сумісності і готовність до реформ “вже допомогли Україні наближатися до того моменту, коли вона буде готовою зайняти правомірне місце в Альянсі”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено